10 юни, 2025

България броудкастинг груп ЕООД е собственик на телевизионна програма с наименование Тв Дартс, започнала началото си от 2007г. От 2024 т. ще се излъчва на територията на цяла България с наименование BBG NEWS

3 храни, които съхраняваме грешно

3 храни, които съхраняваме грешно

Вижте кои са най-честите грешки при съхранението на тези продукти

За мнозина от нас пазаруването, готвенето и съхраняването на продукти са напълно рутинни дейности. Но дали понякога не бъркаме? Със сигурност! Вижте кои могат да бъдат най-честите грешки при съхранението на някои продукти.

3 храни, които съхранявате грешно:

Хляб 

Може би за да го запазите, слагате хляба в хладилника. Тъжната истина обаче е, че охладеният хляб ще изсъхне по-бързо и ще стане жилав. Вместо това, покрийте и съхранявайте на стайна температура. За да запазите хлябовете и багетите в отлична форма, съхранявайте ги покрити на плота (или в кутия за хляб, ако имате такава). За дългосрочно съхранение (повече от няколко дни) е разумно да съхранявате хляба във фризера. Завийте го в поне два слоя (като торбичка в торбичка или хартия, увита в торбичка).

За да размразите, разопаковайте все още замразения хляб и го печете на 175 градуса за 35 до 40 минути. Или го съхранявайте нарязан и сложете хляба в тостера, за да се размрази. 

Масло 

За дългосрочно съхранение е най-добре маслото да се съхранява в хладилник. Но няма нищо по-лошо от това да се опитате да намажете хляба с твърдо, студено масло. Вместо това, оставете маслото, което ще използвате в рамките на ден-два, в покрита чиния на плота. За да запазите маслото гладко, извадете необходимото за ден-два и го съхранявайте на стайна температура. 

Сурово месо

Сигурно все още съхранявате месото на най-горния рафт. Суровото месо се разваля бързо, така че изглежда логично да го съхранявате там, където можете да го видите, точно отгоре. Но опаковките с месо могат да протекат, потенциално замърсявайки други храни. Вместо това, поставете месото в чиния на най-долния рафт на хладилника.

За допълнителна безопасност използвайте чиния или тава, която можете лесно да почистите или изхвърлите след употреба. И не забравяйте да приберете месото в хладилника възможно най-бързо, след като го купите. 

Източник: Dnes.bg

 

Сподели:

Още от България

Изложба на старинни български килими ще радва жителите на Разлог

Експозицията ще бъде открита на 13 юни от 11:30 ч.

3 храни, които съхраняваме грешно

Вижте кои са най-честите грешки при съхранението на тези продукти

Танцьори от Сандански с първо място на национален фолклорен фестивал

Събитието се проведе на 6 и 7 юни в гр. Карлово