20 септември, 2025

България броудкастинг груп ЕООД е собственик на телевизионна програма с наименование Тв Дартс, започнала началото си от 2007г. От 2024 т. ще се излъчва на територията на цяла България с наименование BBG NEWS

Без черни точки! Лесно почистване на порите на лицето

Без черни точки! Лесно почистване на порите на лицето
Източник: Pixabay

За красива кожа

ерните точки се появяват когато има запушвания в порите ви. Това води до увеличаване на производството на себум, възпаление и увеличаване на c.acnes (аеротолерантна анаеробна, грам-положителна бактерия, свързана с кожното състояние акне). Когато себумът се натрупа, се образуват микрокомедони. Има два вида комедони – затворени комедони (бели точки) и отворени комедони (черни точки). Макар мазните типове кожа да са по-склонни към образуване на черни точки, всеки тип кожа е податлив на запушени пори.

Вижте как да почистите ефективно порите чрез 7 метода:

Почистете със сода бикарбонат

Преди да отидете до близкия магазин, проверете кухнята си за съставки, които могат да отпушат запушени пори, като например сода бикарбонат. Оказва се, че употребата на стандартната домакинска съставка е лесен метод за почистване на дълбоки пори, предназначен и за нежно ексфолиране. Можете да си направите „Направи си сам“ скраб за почистване със сода бикарбонат.

Следвайте тези 3 прости стъпки: 

Смесете две чаени лъжички сода бикарбонат с една чаена лъжичка вода, за да направите паста. 

Загребете сместа с пръсти и с кръгови движения нежно масажирайте пастата от сода бикарбонат върху лицето си. 

Оставете я върху кожата да престои от пет до десет минути. Изплакнете. Специалистите препоръчват да използвате пестеливо и да следите за зачервяване, сърбеж или признаци на възпаление. 

 

Източник: Dnes.bg

Сподели:

Още от Здраве

Без черни точки! Лесно почистване на порите на лицето

За красива кожа

Полезни храни, помагащи за хормоналния баланс в женското тяло

Богати на важни витамини и минерали

Нямате енергия? Ето на кои храни може да се дължи това

Тези храни изцеждат енергията ни, особено ако ги консумираме следобед или вечер